Βιογραφικό Κωνσταντάκη Ελευθερίου

9d59e76f4e74ecc35532c00ea9631d5d Λέγομαι Κωνσταντάκης Λευτέρης , γεννήθηκα το 1957 στους Βόρρους (ένα μικρό χωριό στα Νότια παράλια του νομού Ηρακλείου της Κρήτης) όπου διαμένω και εργάζομαι έως σήμερα.

Ο μικρότερος σε μια πολύτεκνη οικογένεια, το “στεροβύζι” που έλεγε ο πατέρας μου. Είμαστε έξι αδέρφια με δυο υπέροχους γονείς που μας έδωσαν αγάπη, στοργή υλικά αγαθά και το σημαντικότερο, μας έδειξαν το σωστό δρόμο, τον σεβασμό προς το συνάνθρωπο και τη μεταξύ μας σχέση, μιας δεμένης οικογένειας, που ισχύει ακόμα και σήμερα.

Στα δώδεκα μου χρόνια, μόλις τελείωσα το δημοτικό, αποφάσισα να μάθω την τέχνη του ελαιοχρωματιστή όπου και εξάσκησα για 24 χρόνια. Υπηρέτησα σαν υπαξιωματικός και οδηγός βαρέων οχημάτων, στο στρατό ξηράς (μηχανικό).

Στα 36 μου και μετά από μακροχρόνιο δεσμό, παντρεύτηκα την Αναγνωστάκη Ελένη, κοινωνική λειτουργό στο επάγγελμα με την οποία αποκτήσαμε δύο παιδιά, τη Νικολέτα και τον Κωνσταντίνο. Από το 1995, μετά το γάμο μου και παρ’ όλες τις αντιρρήσεις της συζύγου, αποφάσισα να αλλάξω επάγγελμα και να ασχοληθώ με την κατασκευή ειδών λαϊκής τέχνης από ξύλο ελιάς και δειλά-δειλά με την κατασκευή μουσικών οργάνων.

Μετά από μελέτες 10 και πλέον ετών, άπειρες δοκιμές και συζητήσεις με καλλιτέχνες, και παλιούς έμπειρους οργανοποιούς ασχολούμαι πλέον επαγγελματικά με την κατασκευή μουσικών οργάνων. Έως σήμερα έχω κατασκευάσει αρκετές δεκάδες μουσικά όργανα, με πελάτες ερασιτέχνες αλλά και καταξιωμένους επαγγελματίες καλλιτέχνες, που έχουν αγοράσει και παίζουν δικά μου όργανα.

Αυτό αποτελεί μια σημαντική επιβράβευση για εμένα στο χώρο της κατασκευής αλλά και μια τεράστια ευθύνη που με κάνει να προσπαθώ ακόμα περισσότερο και να ψάχνω για κάτι καλύτερο σε ποιότητα και ήχο.

Επίσης κατασκευάζω σε αποκλειστικότητα μουσικά όργανα από ξύλο ελιάς και μπορώ να εγγυηθώ την κατασκευή και την καλή λειτουργία των μουσικών οργάνων εφόρου ζωής, κάτι που κανένας άλλος οργανοποιός δεν έχει επιχειρήσει έως σήμερα στο ξύλο της ελιάς.

Ακόμα και κάποια μεμονωμένα όργανα που μπορεί να έχουν φτιαχτεί από ερασιτέχνες έχουν γίνει με δικές μου συμβουλές και με ξυλεία που εγώ έχω προμηθεύσει.